Välkommen till Autoclassic
verkstad i Bro
Har Du frågor? Ring!
08-582 404 29

Nitrogen i bildäcken

       Idag uppmanas bilister att kontrollera lufttrycket i däcken varannan vecka av däcktillverkarna. Men handen på hjärtat – hur många av oss gör det? De flesta kontrollerar bara trycket vid hjulskifte och inför längre resor och många kör runt med fel lufttryck i däcken. Nitrogen bevarar trycket upp till 3–4 gånger längre än luft.Väljer du Nitrogen i dina bildäck ger det dig en rad fördelar.

Kontakt

Besöksaddress

Domkraftsvägen 1
197 40 Bro

tel. 0 858 240 429

e-mail. autoclassic@live.se

Vi har öppet:

Måndag - Fredag: 8:30 - 18

Lördag: 10 - 16

Billigt och bekvämt

       Spara pengar och öka säkerheten med nitrogen Kör du med för lite luft i däcken får du ett ökat rullmotstånd, och därmed ökar din bränsleförbrukning. Dessutom slits däcken snabbare på grund av den ökade friktionen mot vägbanan. Kör du istället med rätt lufttryck kan du fördubbla livslängden på dina däck. Att använda Nitrogen i bildäcken blir ett sätt att spara pengar.

Däcks optimala egenskaper

       Tänk också på att dina däcks optimala egenskaper bara gäller vid tillverkarens rekommenderade lufttryck. Kör du med fel lufttryck i däcken, ökar olycksrisken då bromssträckan blir längre och körstabiliteten sämre. I en kritisk situation kan bilen bli svår att hantera, och risken för punktering ökar. Nitrogen håller rätt tryck längre och ökar därmed din trafiksäkerhet.

Säkerhet

       Trycket kan dessutom variera kraftigt i vanliga luftfyllda däck när temperaturen växlar, vilket påverkar både säkerhet och slitage. Nitrogen klarar temperaturskillnader betydligt bättre.

Miljö

       Välj gröna ventilhattar och skona miljön Bilister som väljer nitrogen brukar få gröna ventilhattar på sina däck. Det är ett tydligt sätt att visa andra ditt medvetna val. För med ett mer korrekt och stabilt tryck i dina däck minskar du bränsleförbrukningen, vilket också ger ett reducerat utsläpp av koldioxid. Ett minskat däckslitage innebär dessutom färre slitagepartiklar från däcken och att färre däck behöver produceras och transporteras ut till konsumenter. På så sätt är nitrogen ett mycket bra miljöval.

Vi hyr ut däckförvaring, då det är behändigt för kunderna att slippa ha däcken hemma i garaget. När ni behöver byta däck, är det bara att svänga förbi så byter vi däcken på bara några minuter.